Hybrid Electronics
Hybrid Electronics

Hybrid electronics

Hybrid electronics is net als Flexible electronics een product dat is opgebouwd uit een aantal specifieke bouwstenen met unieke eigenschappen. Een beschrijving van deze bouwstenen is te vinden bij flexibele electronics. Hybrid electronics heeft als extra bouwsteen een Integrated Circuit (=IC).

Integrated Circuit (=IC)

Met een IC kan intelligentie toegevoegd wordt aan een folie. In het IC kan een programma draaien of data worden verzameld. Het Integrated Circuit wordt op het substraat gelijmd. Dit gebeurd met een gezeefdrukte paste of met tape. Om data te down- of uploaden moet er communicatie plaatsvinden. Zo drukt Metafas RFID-antennes op flexibele folie voor WiFi, Blue Tooth en Near Field Communication (= NFC). Lange afstand communicerende antennes (bijv. Ultra Wide Band) en LORA zijn richtingen binnen de signaaloverdracht.

Hybrid electronics combineert

Met hybrid electronics realiseert Metafas de combinatie tussen gedrukte zilverinktsporen en microchips (IC’s). De minuscule aansluitpennen van de compacte IC’s corresponderen met desbetreffende sporen. Met deze hybrid electronics integreren we ic’s met folie waardoor, mechanisch gezien, flexibele producten ontstaan met nieuwe functionaliteiten. Door een intensieve samenwerking met het Holst Centre op de High Tech Campus in Eindhoven ontstaan nieuwe producten.

Stel hier uw vraag

  • Hybrid Electronics Nederland
  • flexible-electronics-01-1
  • flexible-electronics-02-1

Metafas B.V. scoort een 5 uit 5 op basis van 4 beoordelingen.